Website van Veteranenteam Blue Velvet Wedstrijdverslagen van Blue Velvet - Nemelaer Haaren Terug naar begin pagina van website van Veteranenteam Blue Velvet

Wedstrijdverslag De Bocht ’80 – Blue VelvetBlue Velvet uit de bocht.

De Bocht ’80 – Blue Velvet 4-3


Deurne - Zaterdagmiddag 29 september 2007.
Het was een even idyllisch als druilerig tafereel afgelopen zaterdagmiddag. Het terrein van het Oirschotse De Bocht ’80 ligt ver in het agrarische achterland verscholen achter een vroeg 20e eeuws arbeidershuisje. Het spinrag achter de ramen deed het ergste vermoeden. Hoe groot was echter het contrast met het eigenlijke sportcomplex. Een moderne, gemoedelijke kantine met uitzicht op het enige voetbalveld dat door bos en paardenwei werd omgeven. Vers betegelde kleedruimten en glimmende douchekoppen. De onverzettelijke knoesten van Blue Velvet begrepen bij aankomst direct dat het een mooie voetbalmiddag zou worden.


Bij het vertrek vanuit de Kranenmortel spande het er nog even om: Zouden er voldoende atleten op komen dagen? Uiteindelijk waren het er 12. Helaas niet allemaal 100% fit. Dat zou onze helden uiteindelijk opbreken.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd was geheel voor De Bocht ’80. Zij combineerden als een maïshakselaar met een kiepwagen. Met een boerse onverstoorbaarheid zochten en vonden de rood gekleurde Oirschottenaren elkaar. Dankzij de onverschrokken doelman Joop Knorren bleef Blue Velvet onder het geweld van de thuisploeg overeind.
Een fijne pass van Arien Brouwers, die standvastig de verdediging leidde, kantelde de wedstrijd. De bal gleed op het natte veld net genoeg door om Willem Hoeben op maat te bedienen. Deze nieuwe ster van Blue Velvet had maar één beweging nodig om vanuit een onmogelijke hoek te scoren. De motregen en de toverachtige goal maakten dat iedereen zich op het veld waande met de reïncarnatie van Marco van Basten. Die waas trok echter gauw weg.
De Bocht ’80 trok de stand snel recht. Zij pakten hun hoekige combinatievoetbal weer snel op en binnen enkele minuten stond het imaginaire scorebord op 1-1. Kort daarna werd het zelfs 1-2. Niet onverdiend en niet onoverkomelijk. Met opgeheven hoofd gingen de blauwe broeders aan de thee. Tijdens de rust moesten er wat spieren gekneed worden.

Het fysieke leed waarmee de 2e helft begonnen moest worden, was immens. De Leon-nen deden hun naam eer aan en hervatten de wedstrijd met leeuwenmoed. De wetenschap dat de wisselmogelijkheden en de conditie van menige spier beperkt waren, liet geen andere optie dan er helemaal voor gaan.
De scheidsrechter was echter een heel andere mening toegedaan. Met halfslachtige houding en een weinig kritische blik richting zijn dramatisch partijdig vlaggende dorpsgenoot, liet hij Blue Velvet verbaasd toekijken hoe het 1-3 werd. Dat had niets met voetbal te maken. Behoudens de slechthorende doelpuntenmaker uit Oirschot riep iedereen op het veld dat het buitenspel was. En dat was het.

Vanaf dat moment namen de blauwbaadjes het heft in handen. Achterin ging Martien Arts fel en onverschrokken voorop in de strijd. Voorin liet Jose Goncalves op elk moment dat het kon aan iedereen zijn hakken zien. Op het middenveld stookte Saki Bacharidis niets dan inter-kosmische onrust. Een nieuwe wenteling in de wedstrijd kon dan ook niet uitblijven. Wim Hoeben werd vlak voordat hij met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zou scoren afgrijselijk onderuit gehaald. René van der Putten benutte de kans vanaf elf meter en korte tijd later ook een bijzonder knappe, uitgespeelde kans. De partijen stonden weer gelijk. Het kon alle kanten op, maar Blue Velvet leek de beste kaarten en de grootste inhoud te hebben.

Een gemiddeld elftal had op dat moment de wedstrijd op slot gegooid. Maar de eerzuchtige Deurnenaren gingen voor de overwinning. Als de bal niet ovaal was geweest, het gras niet iets te nat en de tegenstander niet zo fortuinlijk, was het 3-3 gebleven. Een klein misverstand leidde in de laatste minuut echter tot een geluksbal die het blauwe net trof: 3-4. Het ongelukkige onrecht dat alleen een team kan treffen dat zijn nek uitsteekt.

In de kantine werd deze nieuwe episode in het bestaan van Blue Velvet met het nodige gerstenat besprenkeld en besproken. Het was een gedenkwaardige wedstrijd.