Website van Veteranenteam Blue Velvet Verder naar wedstrijdverslag van Blue Velvet - Nemelaer Haaren Terug naar wedstrijdverslag van De Bocht 80 - Blue Velvet

Wedstrijdverslag Blue Velvet – SV Deurne gelegenheidsteamSchoonheid boven kracht!Deurne - Zaterdagmiddag.
Ondanks de even begrijpelijke als teleurstellende afmelding van Zwaluw VFC kwam Blue Velvet afgelopen zaterdag toch in actie. De goddelijke lichamen van de fluwelen blauwbaadjes traden in de lokale wei aan tegen enkele enthousiaste plaatsgenoten. Leon Verdonschot had niet alleen zijn veters, maar ook zijn familiebanden nog eens flink aangetrokken om enkele jonge voetballers in de kracht van hun leven de kans te geven tegen geroutineerde cracks aan te treden. De sympathieke doorsnee van enkele hooggeplaatste teams trad aan om 16.30. De zon scheen dat het een lieve lust was. Het zou een hete namiddag worden...


Het jonge Deurnese gelegenheidsteam kwam fel uit de startblokken. Te fel... De verdedigers van Blue Velvet hadden dit feilloos in de gaten. Vertrouwend op hun robuuste en standvastige sluitpost Joop Knorren lieten zij het eens rustig gebeuren. Een zeer goede strategie, zo bleek. Rond de 16 meter bleek de kracht uit elk schot te zijn verdwenen of hoefde Knorren zijn armen slechts licht te buigen om het leer te omarmen. Aan de andere kant van het veld sloegen Jan v.d. Weerd, Leon van der Steijn en Jose ‘Joe’ Goncalves dit tafereel met een glimlach gade. Hun beurt zou nog komen als de jeugdige onbezonnenheid uitgeraast was.
Veteranenteam Blue Velvet in actie

Blue Velvet in aktie.

Vlak voor rust kreeg de strategie van Blue Velvet toch nog een extra drempeltje te verwerken. Joop Knorren koos er bewust voor om een tegenstander (nog even) te laten leven en graaide voorzichtig de bal voor diens voeten weg. Deze tegenstander schatte dit geschenk niet juist in en trachtte toch nog de bal uit handen van de keeper te spelen. Omdat de gezondheid van een tegenstander nog altijd belangrijker is dan een tegengoal liet Knorren het gebeuren en stond het fiere blauwe team met 0-1 achter.

In de tweede helft trok Jan v.d. Weerd de stand gelijk vanaf elf meter. Natuurlijk had hij dit liever vanuit een reguliere actie gedaan, maar je kunt niet alles hebben.

De wedstrijd ontwikkelde zich steeds meer tot een ware thriller. Conditioneel liet Blue Velvet geen krimp. Ruud en Sjef Coopmans hadden weliswaar het veld geruimd met een moeilijke blik en enkele trekkende ledematen, maar dat had meer te maken met het vrouwelijke schoon naast het veld. Leon van Loon leek er door heen te zitten, maar ook dit was slechts theater. Iedereen met een blauw hart kon zien dat het veld beheerst werd door één team. En dat team had géén rode shirts aan. Het werd nog even 1-2. In principe niet nodig, maar leuk voor de neutrale toeschouwer. Een diagonaal schot dat absoluut onhoudbaar was, bleek ook de aanleiding tot een blauw slotoffensief. Hierbij trok Jan v.d. Weerd weer alle registers en de verdediging van de tegenstander open. Hierdoor kreeg Leon Verdonschot de kans ook een onhoudbare diagonale schuiver te tonen.

Met 2-2 op het scorebord werd een fantastische wedstrijd afgelopen. Eens te meer is maar weer eens gebleken dat onbezonnen, botte kracht niet opgewassen is tegen gerijpte schoonheid die met de jaren komt. Dat kan met de weken die voor de boeg liggen alléén maar mooier worden.