Website van Veteranenteam Blue Velvet Website van Veteranenteam Blue Velvet Wedstrijdverslag van Blue Velvet Deurne - Nemelaer Haaren

Wedstrijdverslag Blue Velvet – Nemelaer HaarenBlue Velvet wint weerHAAREN - Zaterdagmiddag.
Blue Velvet, het sensationele nieuwe veteranenteam van SV Deurne, heeft zaterdag in Haaren de scalp van Nemelaer aan de zegekar gebonden. De revelatie uit Deurne versloeg het eveneens nog ongeslagen Nemelaer uit in Haaren met 1-3. Jan van de Weerd scoorde in het laatste halfuur twee keer voor Blue Velvet. Ook linksbuiten Ruud Coopmans trof met een formidabel bekeken lob het doel, Het was zijn eerste treffer in de vierde opeenvolgende wedstrijd voor zijn nieuwe club.


Het goed georganiseerde Nemelaer was voor de rust minimaal gelijkwaardig aan de Deurnenaren. De thuisploeg had zich uitstekend op de tegenstander ingesteld. Nemelaer speelden met vijf middenvelders en had twee gevaarlijke en beweeglijke spitsen. Doelman Joop Knorren had het druk voor de rust. In de dertiende minuut bleef er een bal op de doellijn liggen en tot verbazing van zowel Blue Velvet als Nemelaer wees de arbiter aan Nemelaer een doelpunt toe, 1-0. Eerdere tegenslag in de derde minuut kreeg Blue Velvet al te verwerken door het uitvallen van Mark Fransen als gevolg van een hamstringblessure. Oorzaak was te vinden in een ziekenhuispass van Maikel van de Wallen in combinatie met een uiterst sobere warming-up.
In de tweede helft herpakten de “blauwen” zich, primair dankzij aanwijzingen van de inmiddels gedouchte
Veteranenteam Blue Velvet

Blue Velvet aan het begin van de zegereeks.

Mark Fransen vanaf de zijlijn. Voormalig Portugees international, Jose Goncalves kreeg de opdracht om meer aan de buitenkant te acteren en frequenter te passen dan energie te verspillen in vergeefse loopacties. Prompt resulteerde dit in twee prachtige, van Jose Goncalves afkomstige, assists op Jan van de Weerd die dankzij zijn individuele kwaliteiten tweemaal doeltreffend en foutloos afrondde.

Rond de twintigste minuut in de tweede helft leek het enkele malen toch nog volledig fout te gaan voor Blue Velvet maar dankzij kordaat ingrijpen, met gevaar voor lijf en leden, werd door de uitstekende doelman Joop Knorren tot driemaal toe een treffer van Nemelaer voorkomen. De rol van de gebroeders Van de Wallen werd wrang duidelijk toen bleek dat het elftal van Blue Velvet duidelijk meer gestructureerd combineerde en simpelweg beter voetbalde indien minimaal een der beider broers zich aan de zijlijn bevond in plaats van zich actief te bemoeien met de opbouw van het spel.

Immers; juist in die fase vergrootte Blue Velvet de voorsprong tot 1-3. De tegenstander werd in die fase van het kastje naar de muur gestuurd. Vlak voor tijd werd dankzij een formidabele combinatie voorin, Ruud Coopmans in stelling gebracht, die schitterend de keeper van Nemelaer verschalkte.

Inmiddels neemt de reputatie van Blue Velvet nu reeds legendarische proporties aan. Waartoe is dit elftal in staat indien men nog meer op elkaar raakt ingespeeld, vragen kenners en media in binnen –en buitenland zich af?

Tegelijkertijd stelt dit het bestuur van SV Deurne voor een dilemma. Is de steun aan het in de hoofdklasse afgevaardigde 1ste team van SV Deurne lang te handhaven nu zich de aandacht van media en publiek snel lijkt te verplaatsen naar deze onverwachte nieuwkomer.

De smaak van de echte voetballiefhebber zal uiteindelijk bepalend zijn.