Website van Veteranenteam Blue Velvet Blue Velvet Methode, pagina 3 Blue Velvet Methode, beginpagina

Blue Velvet Methode bestrijdt veroudering (vervolg - 2)
De wereld van e-mail, microchips en Macro heeft wetenschappelijk onderzoek mogelijk gemaakt. Hierdoor kon deze methode beschikbaar gesteld worden voor de Westerse samenleving. Nu kan het onder geconditioneerde omstandigheden ook in ons land toegepast worden en is het voor vrijwel iedereen te bekostigen. Het behoort echter ook nog steeds tot de traditionele Chinese middelen ter ondersteuning van de luchtwegen, stimulering van het immuunsysteem, bijkomen van vermoeidheid en verbetering van het libido.

Door langdurige diplomatieke betrekkingen op het gebied van sport, ouderenbeleid en ontwikkelingssamenwerking is er in Deurne een start gemaakt met de implementatie van deze methode. Het onderzoeksinstituut voor toegepaste voetbalwetenschap Blue Velvet heeft hieraan zijn naam en eer verbonden. Hoe werkt deze methode in de praktijk? De basis ligt in het verhogen van het uithoudingsvermogen en het optimaliseren van de testosteron-ontwikkeling.

Uithoudingsvermogen.

De Blue Velvet Methode (BVM) heeft allereerst een gunstige invloed op de longcapaciteit. Na 6 weken wekelijks trainen is reeds een toename van de maximale zuurstofopname van 6% bij sporters gemeten. In de cellen wordt de lactaatverwerking versneld en omgezet in energie, waardoor de anaërobe (stik, wat was dat ook al weer?) capaciteit verbeterd wordt. De benen worden van melkflessen omgevormd tot gebruinde spiermassa’s zonder het “stik wat ben ik moe”-gevoel. Vrije vetzuren worden gemobiliseerd en bèta-oxidatie (de eerste stap in de afbraak van vetzuren) neemt toe. Dit helpt om minder zuur te kijken bij fysieke inspanning zodat sommige toeschouwers het idee hebben dat er langer en beter gepresteerd wordt. Hierbij wordt rekening gehouden met het verminderde technische en strategische spelinzicht van dit type toeschouwer.

Testosteron en Libido.

Testosteron speelt een belangrijke rol in alle chemische reacties die met de energie huishouding van het lichaam te maken hebben. Bovendien helpt deze stof de lichamelijke reactie in de huishouding sneller op gang brengen. Voor je het weet ben je in een wip klaar met de huiselijke taken. Hierdoor ontstaat weer méér tijd voor recreatieve sport.
BVM helpt extra lichaamseigen testosteron te activeren. Het libido neemt toe. Testosteron is daar waarschijnlijk verantwoordelijk voor. Na 3 weken wekelijks een wedstrijd spelen is een toename van 21% gemeten. Deze procentuele stijging geldt voor zowel mannen als voor vrouwen aan de zijlijn. Deze extra activering wordt veroorzaakt door een invloed als die van het hormoon LH en een verhoogde steroïdenproductie in de bijnieren. Dit lijkt een bijzaak, maar het is goed te weten dat LH staat voor: Lange Halen (snel thuis). De invloed hiervan op de voetbaltactiek wordt nog onderzocht. Waarschijnlijk komt er meer diepgang in het spel over de vleugels.

Leeftijd.

Eén van de oorzaken van veroudering van het lichaam is de verminderde aanmaak van hormonen. Een man of vrouw van 50 maakt minder hormonen aan dan toen hij/zij nog 20 jaar oud was.
Omdat BVM de normale hormoonproductie door het lichaam helpt te re-activeren, kan deze methode ook bij uitstek worden toegepast als bescherming tegen ouderdomsverschijnselen.
Doordat BVM het lichaam helpt aan te zetten om meer eigen hormonen te activeren wordt het verouderingsproces vertraagd. Dit is vooral merkbaar tijdens het sporten. Het is gebleken dat oudere mannelijke/vrouwelijke sporters langer en beter kunnen presteren en op een niveau kunnen blijven van mensen die wel 20/30 jaar jonger zijn.
home | 1 | 2 | 3